Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a precizat, ieri, la Comisia senatoriala pentru cercetarea abuzurilor, ca Executivul nu intentioneaza, pentru moment, sa privatizeze Loteria Romana. El a precizat ca privatizarea unei societati comerciale presupune trecerea unui pachet de cel putin 50 la suta plus o actiune sau o parte sociala, de la stat catre un grup privat.

"Intentiile noastre nu sunt in nici un caz de privatizare a Loteriei Romane. Nu exista nici un fel de decizie in acest sens", a precizat ministrul, care a aratat ca actul normativ privind Loteria, care se afla la Senat, priveste constituirea Fondului Proprietatea. Ministrul a explicat ca, prin aceasta ordonanta de urgenta, va trece un pachet de 20 la suta cote din actiunile Loteriei Nationale la respectivul Fond.

Sebastian Vladescu a mai spus ca ordonanta mai prevede "posibila vanzare catre salariati, intr-un anumit moment, daca se va decide vreodata privatizarea" si "flotarea unei cote de actiuni pe piata pentru incurajarea pietei de capital". Demnitarul a mentionat ca Parlamentul are posibilitatea sa anuleze aceste doua prevederi daca apreciaza ca transferul actiunilor catre personal sau pe piata de capital poate genera situatii mai mult sau mai putin licite.

El a mai aratat ca nu exista nici un fel de graba si intentie de privatizare, declaratie care a determinat criticile membrilor comisiei, acestia intrebandu-l pe Vladescu de ce Executivul a optat pentru o ordonanta de urgenta in acest caz, daca nu este vorba de o reglementare urgenta.

Mai multi senatori au afirmat, contrar declaratiilor lui Vladescu, ca vanzarea a 7 la suta din actiuni catre salariati reprezinta primul pas in procesul de privatizare a Loteriei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Operator de jocuri de noroc: Nu sunt “pacanele”. Costa cat o masina!
Setari Cookie-uri