Construirea conductei de gaze Arad Szeged se va finaliza in circa doi ani, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, secretarul de stat din Ministerul Economiei si Transporturilor din Ungaria, Gyorgy Gilyan conform Rompres.
Proiectarea conductei este gata, iar in scurt timp va demara si realizarea tronsonului. Constructia va fi gata in circa doi ani”, a aratat secretarul de stat.

Conducta de gaze Arad Szeged este prima conducta de gaze care leaga Romania de Europa Occidentala, avand 65 kilometri pe teritoriul Romaniei si 40 km pe teritoriul Ungariei. Conducta face parte din Coridorul IV de transport de gaze.

Societatea Transgaz a realizat pana in prezent 60 la suta din conducta aferenta sectorului romanesc, de 37 km.

Ministrul roman Delegat pentru Comert, Iuliu Winkler, si Gyorgy Gilyan au semnat joi regulamentul de functionare a Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economica bilaterala, precum si grupele de lucru ale Comisiei mixte si analiza studiului privind anumite proiecte comune. Cele doua parti au stabilit trei grupe de lucru, pe domenii precum energie, investitii si IMM-uri.

Referindu-se la proiectul Nabucco, Winkler a aratat ca acesta continua intr-un ritm bine prevazut, atat din partea Romaniei cat si din partea Ungariei, o dinamica mai scazuta inregistrand partea turca.

Pe tronsonul ungar si pe cel roman exista poate cea mai buna dinamica si noi am dori ca si ceilalti parteneri sa fie la fel de energici”, a explicat ministrul delegat pentru comert.

Schimburile comerciale romano- ungare au crescut in 2005 cu aproape 30 la suta, cifrandu-se la doua miliarde euro, din care exportul s-a cifrat la 922 milioane euro, iar importul la 1,07 miliarde euro.

In 2005, erau inregistrate in Romania un numar de 5.631 societati mixte, cu volum total al capitalului investit de 367 milioane euro. Printre principalele domenii vizate de investitorii maghiari se numara comertul cu amanuntul, industrie si servicii profesionale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri