Peste 210 milioane de euro din fonduri europene vor fi disponibile in urmatorii patru ani pentru investitii in reconversia si replantarea vitei-de-vie, a declarat joi intr-o conferinta ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, citat de Mediafax.

In ultimi patru ani au fost disponibili aproximativ 210 milioane de euro pentru procesul de reconversie/replantare a vitei-de-vie. Banii au fost atrasi in proportie de 100%, mult mai repede decat alte fonduri europene, iar solicitarile au fost mult mai mari.

"Din acest motiv, am facut toate demersurile si ne-am luat angajamentul fata de producatori ca vom continua acest program pana in anul 2018. Deci inca cel putin 210 milioane de euro vor fi la dispozitia beneficiarilor sa ii investeasca in calitate", a spus ministrul Agriculturii.

In perioada 23 - 26 mai 2013 se desfasoara la Bucuresti, la BIblioteca Nationala, Concursul International de Vinuri Bucuresti 2013 (IWCB 2013). Evenimentul este organizat la initiativa Oficiului National al Viei si Produselor Viti-Vinicole (ONVPV) de catre Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR).

In acest an au fost inscrise in concurs 541 probe, din 18 tari producatoare de vin, vinurile din afara Romaniei reprezentand 40 % din total probe.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Pascal Cassecuelle a mai preluat o functie in cadrul conducerii Bayer