Consumatorii pot economisi in fiecare an cateva sute de euro doar inlocuind acele “superalimente” (alimente la moda) precum afinele sau iarba de grau cu alternative mai ieftine, sustine o companie de cercetare citata de Guardian.co.uk.

Potrivit companiei de cercetare Which?, consumatorii pot economisi pana la 500 de euro in fiecare an doar renuntand la a consuma produse “la moda” in favoarea unor alternative mai ieftine, dar cu aceleasi beneficii pentru sanatate. Astfel, consumand in locul afinelor doua fructe de kiwi, la jumatate din pret, un consumator poate economisi pe an in jur de 46 de euro, iar fructele contin aceeasi cantitate de vitamina C si K.

“Nu trebuie sa golesti o banca pentru a manca sanatos. Poti renunta la a manca la moda si a opta pentru a manca normal, la un pret OK, si sa obtii aceeasi cantitate de vitamine”, spune Richard Lloyd, director executiv al Which?.

Suma care poate fi economisita prin aceasta miscare a fost calculata luand in considerare un grup de persoane care consumau acele alimente de doua ori pe luna. Spre exemplu, iarba de grau verde, deosebit de scumpa si populara in randul vedetelor precum actrita Gwyneth Paltrow, poate fi usor inlocuita cu broccoli, de opt ori mai ieftin si la fel de bogat in vitaminele A,C si E, fier si calciu.

De asemenea, fructele de goji, preferate de Madonna si folosite in medicina chineza timp de peste 6.000 de ani, pot fi inlocuite cu succes de spanac. In plus, o varianta mai sanatoasa si mai economica a fost gasita pentru uleiul de cocos, folosit in special la gatit.

Sursa foto: Alimente, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri