Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in primele cinci luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat ca serie bruta, cu 7,3%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 8,1%, a anuntat miercuri INS.

Evolutia a fost influentata de cresterile inregistrate la comertul cu autovehicule (17,3%), intretinerea si repararea autovehiculelor (6,5%), la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente si la intretinerea si repararea motocicletelor (5%). Scaderi s-au inregistrat la activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (4%), scrie Mediafax.

In luna mai, afacerile din comertul auto au crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta, cu 4%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 5,1%. Fata de mai 2014, indicatorii sunt mai mari cu 11,4%, respectiv cu 13,9%.

Totodata, INS a anuntat ca volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut in primele cinci luni atat ca serie bruta, cu 3,8%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 3,5%.

Piata auto din Romania, la un...
Citeste si: Piata auto din Romania, la un nivel ridicat in primele doua luni

Sursa foto: Jeep Grand Cherokee/ Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Brent Valmar: Piata auto va inregistra o crestere de 10% anul acesta