Politica cotei unice de impozitare nu este agreata de multi reprezentanti ai puterilor europene, care o considera o politica de \"dumping\" fiscal, a declarat Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor

In cadrul unei prezentari cu titlul "Masuri legislative pentru stimularea dezvoltarii mediului de afaceri din Romania dupa aderare", Bogdan Olteanu a vorbit despre perspectiva economica dupa momentul aderarii, atat din punctul de vedere al populatiei, cat si al mediului de afaceri, despre principalele obstacole pe care investitorii straini le intalnesc in Romania si despre masurile ce urmeaza sa fie luate pentru eliminarea acestor obstacole.

Presedintele Camerei Deputatilor apreciaza ca politica post-aderare este mai importanta chiar decat aderarea in sine, iar perspectiva economica dupa acest moment va fi indicatorul cel mai relevant privind succesul si, implicit, dinamica procesului de integrare europeana.

"Principalele obstacole pentru mediul de afaceri din punctul de vedere al investitorilor germani sunt, printre altele, coruptia, fiscalitatea ridicata si barierele administrative", a mai declarat citat de Rompres Bogdan Olteanu. "Sper ca in urmatoarea saptamana sa anuntam privatizarea BCR, iar in saptamanile urmatoare castigatorul licitatiei pentru privatizarea CEC", a adaugat el.

In perspectiva momentului 1 ianuarie 2007, in Romania a crescut productivitatea muncii cu 11 la suta, au fost create 230.000 de noi locuri de munca, a fost lansat primul program national de dezvoltate a infrastructurii din spatiul rural, urmand ca Guvernul sa investeasca peste 6 miliarde euro in infrastructura din sanatate si transporturi.

Bogdan Olteanu a vorbit si despre necesitatea cotarii la Bursa de Valori a mai multor companii (din domeniul energiei, transporturilor, constructiilor etc.), crescand astfel valoarea bursei si dezvoltarea scolilor de arte si meserii, pentru personalul cu studii medii care lucreaza in industrie si servicii. "in cazul in care vom avea un an agricol bun, asteptam o crestere economica de peste 8 la suta", a mai spus presedintele Camerei Deputatilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Setari Cookie-uri