Anul trecut, ministerul a primit dividende de peste 300 milioane de lei. Totodata, institutia a trecut in bugetul pentru anul curent al Departamentului pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (DPAPS) si incasarea a 49,2 milioane de lei de la compania Romplumb, potrivit datelor Ministerului Economiei.

Aceasta suma reprezinta o creanta pe care statul trebuie sa o recupere de la Romplumb, aferenta unei alocatii bugetare catre acea firma in perioada 1999-2010. Romplumb este in reorganizare judiciara din 2012, din cauza ca si-a pierdut autorizatia de mediu.

Romplumb producea plumb sub forma de lingouri care erau vandute preponderent in Uniunea Europeana. Fabrica de langa Baia Mare avea are o capacitate de productie de circa 12.000 de tone de plumb pe an, dar nu putea functiona fara subventii de la stat.

Alte 4,7 milioane de lei ar urma sa intre in contul Ministerului Economiei in acest an din incasarea unor penalitati, majorari de intarziere si dobanzi penalizatoare calculate la plata cu intarziere a dividendelor, stabilite de catre instantele competente in favoarea DPAPS prin hotarari judecatoresti definitive si irevocabile