Economia Statelor Unite a crescut cu 1,4% in trimestrul patru al anului trecut, peste estimari, fiind sustinuta de consumul intern ridicat, care a compensat incetinirea economica la nivel global, scrie Bloomberg, potrivit Mediafax.

Cresterea economica a SUA a fost revizuita la 1,4% comparativ cu estimarile precedente al Departamentului de Comert, de 1%. In T2 economia SUA a crescut cu 2%. Profiturile corporate au scazut in 2015 cel mai mult din ultimii sapte ani.

Aceste pierderi ilustreaza limitele unei economii care se lupta sa castige avant dupa startul slab din acest an. Unele companii, lovite de pretul scazut al materiilor prime si de pietele straine in scadere, incep sa isi reduca activitatea investitionala, in timp ce o piata de munca solida si dobanzile scazute incurajaza consumul.

”Consumatorii sunt cei care imping economia SUA in acest moment. Sunt presiuni puternice pe business din cauza unui dolar mai puternic, a cresterii fortei de munca si a incetinirii cresterii productivitatii”, a spus Gus Faucher, economist la PNC Financial Services.

Citeste si:
Cresterea economica de anul trecut, mai mare decat se prevedea
Cresterea economica de anul...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Brexit-ul ii costa pe britanici mai mult decat contributia la UE