Pana la sfarsitul lunii octombrie, se primesc proiecte pentru fonduri SAPARD, pentru trei masuri, in limita celor 24 de milioane de euro, fonduri disponibile pentru aceasta sesiune, potrivit datelor furnizate, luni, pentru NewsIn, de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit(APDRP).

Pana la sfarsitul lunii octombrie, in cadrul programului SAPARD, se primesc proiecte pentru trei masuri: 1.2 "imbunatatirea structurilor in vederea realizarii controlului de calitate, veterinar si fitosanitar, pentru calitatea produselor alimentare si pentru protectia consumatorilor", 3.2 "Constituirea grupurilor de producatori" si masura 3.3 "Metode agricole de productie proiectate sa protejeze mediu si sa mentina peisajul rural".

Pentru "imbunatatirea structurilor in vederea realizarii controlului de calitate, veterinar si fitosanitar" s-au depus 19 proiecte, iar pentru "Metode agricole de productie proiectate sa protejeze mediu si sa mentina peisajul rural" 13 proiecte.

Cele mai putine proiecte, trei, au fost depuse pentru constituirea grupurilor de producatori

Pentru a stimula asocierea producatorilor si Guvernul a decis, la sfarsitul lunii august, sa aloce un milion de lei pentru grupurile de producatori de fructe si legume, in anul 2006. Suma maxima de care poate beneficia un grup de producatori este de 40.000 lei noi.

Pana la sfarsitul lunii august, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale(MAPDR) a avizat opt grupuri de producatori, trei din sectorul lapte si produse lactate, trei din sectorul legume si fructe si cate unul pentru comercializarea carnii, respectiv a produselor apicole. Aceste avize au fost acordate pentru judetele Covasna, Constanta, Arad si Salaj.

Pentru a obtine fonduri SAPARD, grupul de producatori trebuie sa cuprinda cel putin 30 de membri, pentru produsele agricole si silvice si cel putin sapte membri pentru produsele pescaresti. Cifra de afaceri anuala trebuie sa fie de cel putin 150.000 de euro. Pentru sesiunea din luna octombrie, fondurile disponibile pentru aceasta masura sunt de 2.739.975 de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Setari Cookie-uri