”In ceea ce priveste criteriile pentru aderare la euro, aceste criterii sunt in mare masura indeplinite de catre Romania, ma refer la deficit, la deficitul structural, la toate elementele care tin de participarea la zona euro. Problema pe care o avem este insa problema de a alege momentul in care sa ne putem cu adevarat asocia si sa ne asumam obligatii. (...) Un orizont de timp poate sa fie, din punctul meu de vedere, intre cinci si zece ani de acum incolo, daca Romania se va dezvolta intr-un mod sustinut, pentru ca ce s-a intamplat in 2017 a aratat vulnerabilitatea pe care o avem si care ar fi putut sa produca efecte mult mai negative, mai profunde asupra noastra decat datorita faptului ca nu eram in zona euro”, a declarat Teodor Melescanu, la Campina, in judetul Prahova, scrie News.ro.

Intrebat daca in opinia sa Romania va adopta moneda unica europeana in anul 2027, Melescanu a spus ca nu poate da o data precisa, intrucat anul intrarii Romaniei in zona euro depinde de modul in care tara se va dezvolta.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: ElenaR / Shutterstock