Salariul mediu brut va creste in anul 2006 cu 16,7%, panŃ la nivelul de 1.130 de lei noi, se aratŃ in varianta definitivŃ a prognozei de toamnŃ publicatŃ de Comisia NationalŃ de PrognozŃ (CNP).

Castigul salarial mediu brut va fi in anul 2007 de 1.270 de lei noi, mai mare cu 12,4% fatŃ de anul precedent. CNP nu a modificat niciunul dintre acesti indicatori fatŃ de varianta preliminarŃ a prognozei de toamnŃ.

Prognoza a revizuit in sens pozitiv estimŃrile privind rata somajului pentru anul curent si cel urmŃtor. Astfel, la sfarsitul anului este asteptatŃ o ratŃ a somajului de 5,4% (fatŃ de 5,7% in varianta preliminarŃ), iar anul viitor este estimat un nivel de 5,6% (fatŃ de 5,3% in varianta preliminarŃ).

In 2008, numŃrul salariatilor va depŃsi sase milioane, iar populatia ocupatŃ totalŃ va ajunge la 9,2 milioane de persoane, conform CNP.

EstimŃrile, pe care Comisa NationalŃ de PrognozŃ le publicŃ primŃvara si toamna, ajutŃ constructia bugetului public si fundamenteazŃ politicile economice ale Guvernului.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din sec╚Ťiunea Economie »


Setari Cookie-uri