Citeste si
Salariul mediu brut va creste in anul 2006 cu 16,7%, pană la nivelul de 1.130 de lei noi, se arată in varianta definitivă a prognozei de toamnă publicată de Comisia Natională de Prognoză (CNP).

Castigul salarial mediu brut va fi in anul 2007 de 1.270 de lei noi, mai mare cu 12,4% fată de anul precedent. CNP nu a modificat niciunul dintre acesti indicatori fată de varianta preliminară a prognozei de toamnă.

Prognoza a revizuit in sens pozitiv estimările privind rata somajului pentru anul curent si cel următor. Astfel, la sfarsitul anului este asteptată o rată a somajului de 5,4% (fată de 5,7% in varianta preliminară), iar anul viitor este estimat un nivel de 5,6% (fată de 5,3% in varianta preliminară).

In 2008, numărul salariatilor va depăsi sase milioane, iar populatia ocupată totală va ajunge la 9,2 milioane de persoane, conform CNP.

Estimările, pe care Comisa Natională de Prognoză le publică primăvara si toamna, ajută constructia bugetului public si fundamentează politicile economice ale Guvernului.