Erste Asset Management ramane cel mai mare jucator din Romania, ajutat de fondul gigant ERSTE Bond Flexible RON, care investeste preponderent in titluri de stat locale si care in prezent are active de 6,2 mld. lei. Erste a pierdut insa nu mai putin de 7.330 de investitori in cazul fondului mentionat anterior, castigand in schimb doar 574 de investitori pe al doilea cel mai mare fond din portofoliu – Erste Bond Flexible Romania EUR.

O situatie diametral opusa s-a inregistrat in cazul BT Asset Management, care a castigat peste 8.500 de noi investitori pe fondurile BT Obligatiuni si BT Euro Obligatiuni. De asemenea, administratorul de fonduri din grupul Banca Transilvania a reusit sa isi mareasca averea cu 498 mil. lei pe fondul de obligatiuni denominat in lei si cu 262 mil. lei pe fondul de obligatiuni denominat in euro. Majoritatea sumelor reprezinta bani noi intrati in fondurile BT, veniti ca urmare a unei migrari din depozite a romanilor nemultumiti de dobanzile bancare in scadere din ultimii ani.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont