Saptamana a debutat cu o serie de informatii de interes din mai multe domenii. In prim plan se afla modificarile pe care Fiscul le are in vedere pentru "Adeverinta de venit", dar si suplimentarea programului Rabla. Totodata, Silviu Hotaran, unul dintre cei mai longevivi directori din cadrul Microsoft, a fost pus sub acuzare in dosarul "Microsoft 2".

Schimbari in adeverinta de venit

Fiscul vrea sa includa in formularul "Adeverinta de venit" si veniturile brute realizate din salarii obtinute pentru creare de programe pentru calculator, pentru cercetare-dezvoltare aplicativa si/sau dezvoltare tehnologica, din pensii mai mici decat plafonul de impozitare si din salarii obtinute de persoanele fizice cu dizabilitati grave sau accentuate, potrivit unui proiect de ordin al presedintelui ANAF.

Programul Rabla, suplimentat

Programul Rabla Clasic 2016 a fost suplimentat cu 3.538 de tichete, in valoare de aproximativ 23 de milioane de lei, exclusiv pentru persoanele fizice, iar termenul de inscriere si de depunere a dosarelor a fost prelungit pana la data de 10 decembrie 2016, au anuntat reprezentanti ai Ministerul Mediului, aceasta fiind a treia suplimentare a programului din 2016.

Notele de inscriere vor putea fi introduse de catre producatorii validati incepand cu data de 23 noiembrie, ora 12.00, iar facturile aferente acestora vor fi emise numai incepand cu data de 9 decembrie 2016, potrivit ministerului.

Unda verde pentru preluarea CA Immo

Immofinanz, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte imobiliare din Romania, a primit unda verde pentru preluarea operatiunilor CA Immo la nivel local, dar si a altor 10 companii locale cu activitate in domeniul imobiliar, potrivit unei informari a Consiliului Concurentei.

Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea prin care Immofinanz AG preia CA Immobilien Anlagen Aktiengesellschaft, precum si companiile CA Immo Real Estate Management Romania SRL, Europolis Orhideea BC SRL, Europolis Sema Park SRL, Intermed Consulting & Management SRL, Opera Center One SRL, Opera Center Two SRL, TC Investments Arad SRL, BBP Leasing SRL, Victoria International Property SRL si K&K Investment SRL.

Unul dintre cei mai longevivi directori ai Microsoft, pus sub acuzare

Fostul director al companiei Microsoft Silviu Hotaran a fost la DNA pentru a fi pus sub acuzare in dosarul "Microsoft 2”, el declarand, dupa ce a fost audiat de anchetatori, ca nu a dat si nu a luat niciodata spaga.

"Toata viata mea am trait si am promovat niste valori legate de etica si moralitate. Nu am dat si nu am luat spaga niciodata, nu am conturi”, a spus Silviu Hotaran, la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie, conform News.ro.

Potrivit unor surse judiciare, Silviu Hotaran a fost citat pentru a fi anuntat ca a fost pus sub acuzare in dosarul "Microsoft 2”. Sursele citate au precizat ca la DNA a fost citat luni si Claudiu Florica, fostul sef al companiei Fujitsu in Romania.

Bitdefender, in clasamentul celor mai mari companii de software din lume

Bitdefender s-a clasat pe locul al 17-lea in clasamentul celor mai mari companii de software provenind din pietele emergente din lume, pe baza cifrei anuale de afaceri. Clasamentul a fost realizat de PwC, in colaborare cu International Data Corp si a clasificat primele 30 de companii de software provenind din pietele emergente.

Din cele 30 de companii incluse in clasamentul mondial, 13 au sediul in China si aproape o treime in Europa de Est si Rusia, in timp ce 7 au sediul in Asia/Pacific, in afara Chinei, in principal in India si Coreea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri