Comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, a declarat dupa o intalnire cu membrii comisiilor parlamentare de afaceri europene ca sistemul sanitar din Romania ar putea beneficia de 250 de milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru modernizarea unitatilor sanitare, insa pana acum nu au fost elaborate proiectele de absorbtie.

Lidl recruteaza 500 de persoane

Retailerul german Lidl vrea sa recruteze 500 de persoane anul acesta, iar in acest scop a lansat o caravana de joburi in toate orasele in care detine magazine.

Din 15 martie 2017 pana in luna octombrie a aceluiasi an, „Caravana de joburi Lidl” se va opri in parcarile a 88 de magazine ale retailerului din 39 de judete.

Cei interesati de o cariera in acest domeniu isi pot depune CV-ul in cadrul Caravanei de joburi si pot afla mai multe informatii despre ce inseamna sa lucrezi in cadrul companiei, cat de repede sunt promovati angajatii Lidl, precum si in ce constau beneficiile: cursuri, programe si traininguri de dezvoltare profesionala si personala, asigurare medicala gratuita, tichete de masa, vouchere, tichete cadou, abonament la sala etc.

Rabla 2017: pot fi cumparate doar masini cu emisii pana la 130g CO2/km

Programul Rabla va continua si in urmatorii trei ani, dar va avea o noua cerinta, masinile achizitionate vor trebui sa aiba motorizari cu emisii de CO2 de maximum 130 g CO2/km in 2017, 120 g CO2/km in 2018, 110 g CO2/km in 2019.

Conform Ghidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national valoarea primei de casare pentru Programul Rabla 2017 va ramane de 6.500 de lei.

Finantarea acordata reprezinta o strategie pentru o perioada de 3 ani (2017 - 2019), prin care Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) isi propune sa contribuie la incurajarea achizitiei de autoturisme noi din ce in ce mai performante din punct de vedere al impactului asupra mediului.

Romania ar putea beneficia de 250 de mil. euro din partea UE pentru modernizarea unitatilor sanitare

Comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, a declarat dupa o intalnire cu membrii comisiilor parlamentare de afaceri europene ca sistemul sanitar din Romania ar putea beneficia de 250 de milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru modernizarea unitatilor sanitare, insa pana acum nu au fost elaborate proiectele de absorbtie, potrivit News.ro.

Corina Cretu a atras atentia asupra nevoii de elaborare de proiecte daca Romania vrea sa utilizeze cele 400 de milioane de euro pe care Uniunea Europeana i-a alocat, in exercitiul bugetar 2014-2020, pentru sistemul sanitar din tara noastra.

Functionarii din MAI cu venituri mici vor avea parte de majorari "spectaculoase", mai mult decat dublu

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la sediul Ministerului de Interne, ca, prin noua lege a salarizarii unitare, functionarii din MAI cu veniturile cele mai mici vor avea parte de majorari „spectaculoase”, mai mult decat dublu pentru unele categorii, deoarece diferentele sunt foarte mari, iar cei care au cele mai periculoase slujbe trebuie sa fie platiti mai bine.

„Multi, poate, nu sunt siguri ca tatal lor vine acasa intreg. Categoric, nu vine la ora fixa, categoric, in permanenta, li se cere sa faca mai mult decat scrie in fisa postului si mai mult decat scrie in programul de lucru. Sigur ca primesc salarii compensatorii sau primesc bani in plus pentru acest lucru, dar stresul care este in familia unui politist nu se regaseste in famiilia multor functionari care sunt platiti din bani publici, si asta este bine sa nu se uite”, a afirmat Liviu Dragnea, in discursul de la bilantul MAI, potrivit News.ro.

Un nou concurent pentru IKEA

In timp ce suedezii de la IKEA analizeaza inca oportunitatea extinderii lor in vestul tarii, o firma austriaca cu profil similar isi face intrarea in Romania, mai intai printr-un magazin in Timisoara, apoi prin alte doua magazine, in Cluj si Bucuresti, conform Digi24.ro.

Compania austriaca XXXLutz va deschide in toamna acestui an un prim magazin in Romania, in Timisoara, potrivit publicatiei opiniatimisoarei.ro.

E.ON a inregistrat, in 2016, cea mai mare pierdere din istoria sa

Grupul energetic german E.ON a inregistrat, in 2016, cea mai mare pierdere din istoria sa, de 8,45 de miliarde de euro, legata de separarea diviziei Uniper si suprataxa de risc legata de centralele nucleare impusa de guvernul german, transmite MarketWatch.

E.ON, care s-a concentrat pe energia regenerabila dupa ce a separat centralele energetice clasice intr-o alta companie, a consemnat in 2015 pierderi de 6,99 miliarde de euro, potrivit News.ro.

Flanco inchide magazine din mai multe mall-uri din cauza chiriilor pe care le considera "aberante"

Flanco Retail, unul dintre cei mai mari retaileri de produse IT&C, electronice si electrocasnice din Romania, si-a planificat pentru acest an investitii totale de 8 milioane lei in dezvoltarea companiei si in deschideri de magazine, avand deja semnate contracte pentru deschiderea a cinci magazine. In acelasi timp, compania a inchis din decembrie si pana acum trei magazine si vrea sa mai inchida alte doua in urmatoarele luni din cauza chiriilor prea mari din cateva mall-uri si pe care le considera ”aberante”.

”Vrem sa deschidem 10-12 magazine, ne uitam la locatii, dar acestea nu sunt toate bugetate. Sunt insa sanse sa le deschidem anul acesta. Cinci magazine sunt certe, contractele sunt deja semnate. Vizam locatii mai bune. Nu prea mai sunt orase unde nu sunt prezenti”, a declarat, miercuri, directorul general al Flanco Retail, Dragos Sirbu, potrivit News.ro.

Profitul Inditex a depasit trei miliarde euro in 2016

Profitul net al Inditex, cel mai mare retailer de moda din lume, proprietar al unor marci precum Zara, a crescut cu 10% in anul fiscal 2016, la 3,16 miliarde de euro, sustinut de ofertele multi-brand din magazinele traditionale si cele online, care au continuat sa atraga cumparatori din intreaga lume, relateaza MarketWatch, potrivit News.ro.

In anul fiscal precedent Inditex a obtinut iun profit net de 2,88 miliarde de euro. Vanzarile au avansat cu 12% in anul fiscal incheiat la 31 ianuarie, la 23,31 miliarde de euro. Ambele rezultate au confirmat estimarile analistilor, respectiv un profit de 3,18 miliarde de euro si venituri de 23,33 miliarde de euro, potrivit datelor FactSet.

Aplicatia Facebook are o noua sectiune

Facebook lanseaza Town Hall, o facilitate prin care utilizatorii pot intra in contact cu reprezentantii guvernamentali si locali. Dupa postul de 6.000 de cuvinte prin care Mark Zuckerberg anunta directiile viitoare ale companiei sale, Facebook face un pas in zona politico-sociala si lanseaza un instrument prin care incearca sa faciliteze utilizatorilor sai contactarea reprezentantilor politici, potrivit News.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri