Compania Națională Aeroporturi București continuă procesul de modernizare a infrastructurii și anunță că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de construcție a unei noi parcări la Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

Investiția vizează lucrări de amploare pe o suprafață de 20.265 mp, pentru realizarea unei parcări moderne pentru pasagerii aeroportului.

Termenul de execuție este de 6 luni de la data începerii lucrărilor și prevede realizarea a 662 de noi locuri de parcare, din care 66 vor avea infrastructura necesară pentru montarea dispozitivelor de încărcare electrică a mașinilor.

Contractul, în valoare de 14.894.588,71 lei (fără TVA), a fost adjudecat de asocierea SSAB AG – BEMEL AG – SSAB INTERNATIONAL ELECTRIC.

Compania Națională Aeroporturi București a inițiat deja demersurile pentru construirea altor parcări, prin care să se amenajeze 1.600 de noi locuri de parcare, dar și pentru modernizarea și consolidarea parcării etajate Sosiri.

Potrivit datelor comunicate de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, în 2023 pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (Otopeni) s-au înregistrat 14,6 milioane de pasageri și peste 111.000 de mișcări de aeronave.

Deși este una dintre cele mai mai valori înregistrate pe Otopeni, este sub nivelul dinaintea pandemiei: în 2019 se depășiseră 14,7 milioane de pasageri.

Tot atunci se făceau planuri pentru ca aeroportul să poată ajunge la 20 de milioane – iar acum se estimează că în 2050 vor fi în jur de 33 de milioane de pasageri anual pe Henri Coandă.

Sursa foto: bucharestairports.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri