Liberalizarea preturilor gazelor naturale pentru populatie se va face in doua etape: piata intre producatori si furnizori se va liberaliza in acest an, iar etapa urmatoare, de liberalizare a preturilor intre furnizori si clientii casnici, se va incheia in 2021, a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu care sustine ca, in urma analizelor ANRE, pana la sfarsitul anului pretul final al gazelor naturale pentru populatie s-ar putea majora cu cel mult 8,5%.

Gazele pentru populatie s-ar putea scumpi cu maximum 8,5% in acest an

Liberalizarea preturilor gazelor naturale pentru populatie se va face in doua etape: piata intre producatori si furnizori se va liberaliza in acest an, iar etapa urmatoare, de liberalizare a preturilor intre furnizori si clientii casnici, se va incheia in 2021, a declarat, intr-un interviu acordat News.ro, ministrul Energiei, Toma Petcu care sustine ca, in urma analizelor ANRE, pana la sfarsitul anului pretul final al gazelor naturale pentru populatie s-ar putea majora cu cel mult 8,5%.

Cartile de identitate, schimbate cu carti electronice

Cartile de identitate vor fi schimbate cu carti electronice, care pot fi eliberate de la nastere, la solicitarea parintilor, acestea urmand sa aiba valabilitate doi ani, patru ani sau zece ani, in functie de varsta titularului. Pe cartea electronica de identitate vor fi datele titularului care sunt si acum in actul de identitate, precum si date biometrice, respectiv imaginea faciala si amprentele de la doua degete. Dupa introducerea cartii electronice de identitate nu va mai fi folosit cardul de sanatate, potrivit unui proiect de lege pus in dezbatere publica de Ministerul Afacerilor Interne, scrie News.ro.

Cat de optimisti sunt romanii privind piata muncii: aproape jumatate nu cred ca situatia economica se va imbunatati

“Cat de optimisti sunt romanii in privinta locului de munca si a situatiei economice a tarii, in anul 2017?” - aceasta este intrebarea la care si-au dorit cei de la SpartDreamers sa afle raspunsul si au realizat un studiu. Aproape jumatate dintre romani nu cred ca situatia economica a tarii noastre se va imbunatati.

Pornind de la aceasta tema, platforma de recrutare a determinat cativa indicatori privind opinia respondentilor despre situatia de la propriul job, modul in care isi vor petrece concediul in acest an si directia spre care se va indrepta Romania din punct de vedere economic.

La intrebarea “Cat de optimist esti in privinta jobului tau in anul 2017?”, distributia pe variantele de raspuns este una echilibrata. Astfel, 25,7% au raspuns “Putin optimist”, 24,6% sunt “optimisti” la acest capitol, iar 29% au bifat “Destul de optimist”. La polurile opuse s-au inregistrat 9,97% “Deloc Optimist” in ceea ce priveste jobul actual si 10.63% - “Foarte Optimist”.

Supermarketuri si shaormerii din Sectorul 4, amendate pentru ca vindeau produse expirate sau nu aveau autorizatie

Mai multe supermarketuri si shaormerii din Sectorul 4 al Capitalei au fost amendate de Politia Locala cu aproape 400.000 de lei pentru ca vindeau produse expirate sau fara acte de provenienta, iar unele dintre unitati nu aveau autorizatie de functionare.

Controalele au fost facute la mai multe supermarketuri ale uneia dintre cele mai mari retele de profil care functioneaza in Sectorul 4, inspectorii de la Politia Locala verificand daca produsele vandute sunt in termenul de valabilitate, daca sunt respectate conditiile de depozitare si de vanzare a acestora, dar si daca magazinele au autorizatie de functionare, a anuntat Primaria Sectorului 4, informeaza News.ro.

Produsele sub marci proprii au reprezentat anul trecut intre 13% si 80% din vanzarile retailerilor in Romania

Produsele vandute sub marca proprie de cei mai importanti retaileri din comertul romanesc reusesc sa castige din ce in ce mai mult teren in alegerile consumatorilor din Romania, iar ponderea acestor produse a ajuns intre 13%, in cazul Kaufland, liderul pietei, si peste 80% im cazul Lidl, care are cele mai mari vanzari sub marca proprie din comertul local.

Romania este pe locul 10 in topul accidentelor rutiere produse pe fondul atipirii la volan

Peste un milion de romani sufera de tulburari ale somnului, insa doar aproximativ 5.000 sunt diagnosticati, iar 550.000 sufera de sindromul de apnee in somn. Un studiu facut in 22 de tari a aratat ca Romania ocupa locul 10 in topul accidentelor rutiere produse pe fondul atipirii la volan, specialistii recomandand persoanelor care au senzatia de somnolenta in timp ce conduc, desi au avut un somn odihnitor, sa apeleze la un medic.

Peste 21.000 de locuri de munca disponibile

Peste 21.000 de locuri de munca sunt disponibile la nivel national, cele mai multe fiind in Bucuresti, Sibiu, Arad si Timis, iar cele mai putine in Suceava, Giurgiu si Caras-Severin, potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, scrie News.ro.

Agentii economici ofera 21.274 de locuri de munca, cele mai multe fiind disponibile in Bucuresti (3.916), Sibiu (2.051), Arad (1.344), Timis (968), Dolj (709), Iasi (666), Valcea (661), Cluj (654), Mures (653), Ilfov (648), Brasov (630), Arges (592), Hunedoara (592), Bihor (547) si Harghita (543).

Primaria Capitalei vrea sa construiasca piste pentru biciclete si pasaje rutiere din fonduri europene

Infiintarea a 250 de kilometri de piste pentru biciclete si construirea a trei pasaje rutiere in Bucuresti ar putea sa fie finantate din fonduri europene, a declarat, vineri, primarul Capitalei, Gabriela Firea, dupa discutia cu comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu.

"Am propus cateva proiecte pentru a se califica la finantare din partea Uniunii Europene si consideram ca sunt proiecte eligibile, (...) precum infiintarea retelei utilitare pentru biciclete, piste de biciclete si locuri de parcare, 250 de kilometri. Avem deja in licitatie si studiul de fezabilitate, valoarea estimata ar fi de 50 de milioane de euro”, a spus Gabriela Firea, potrivit News.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri