Dupa declinul major suferit in perioada crizei financiare, care a continuat pana in 2014, piata de carte si-a revenit in ultimii doi ani si a inregistrat mici cresteri procentuale. Acestea nu reflecta insa comportamentul de consum al romanilor, care citesc din ce in ce mai putin, spune Luiza Penescu, directorul general al Grupului Editorial Corint.

In lipsa unor statistici oficale, editorii estimeaza piata de carte din Romania intre 80 si 100 milioane de euro. “Din pacate, din cauza puterii reduse de cumparare si a altor factori cu impact social si educational (politicile deficitare in zona educationala si culturala desfasurate de catre institutiile de resort, in ultimii 20 de ani), piata de carte din Romania este mult sub media europeana. Piata cartii, dupa imensul recul provocat de recesiunea inceputa in 2009 si continuata pana spre 2014, este intr-o usoara crestere, nu intr-un ritm accelerat, dar constant”, spune Luiza Penescu.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont