Un comitet interministerial va avea sarcina de a-i informa pe romanii plecati la munca peste hotare cu privire la conditiile de angajare si la nivelul salariilor din Romania, anuntul fiind facut, miercuri, de premierul Tariceanu, care spera sa readuca, astfel, forta de munca in tara.

Comitetul de lucru format din reprezentanti ai ministerelor transporturilor, muncii si ai Ministerului Afacerilor Externe, va avea sarcina de a stabili o strategie de informare a romanilor care lucreaza in afara granitelor despre schimbarile aparute in ultimii ani pe piata muncii din Romania.

Premierul a declarat ca in Romania, se inregistreaza, la ora actuala, o "penurie" de forta de munca, mai ales in domeniul constructiilor. "Acesta este unul dintre motivele pentru care anumite lucrari publice intarzie, considera Tariceanu, dand drept exemplu intarzierea lucrarilor la Autostrada Transilvania. in opinia premierului, salariile "au devenit suficient de atractive pentru ca sa ii motiveze sa vina sa lucreze in tara".

Tariceanu a declarat ca nu se asteapta ca, in urma informarilor prezentate de autoritatile romane, sa se intoarca un numar mare de romani in tara, imediat dupa 1 ianuarie 2007, precizand ca va urma o perioada de "constientizare" si de onorare a contractelor de munca aflate in vigoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri