Estimarea Comisiei Europene privind deficitul bugetar de 6,1% pentru 2021 nu poate fi luata in discutie pentru ca este mai mult decat un pericol, iar la un asemenea nivel nu ar fi "iertat" de catre pietele pe care ne imprumutam, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care a prezentat Raportul trimestrial asupra inflatiei.

"Asemenea deficit nu poate sa fie luat in discutie. E mai mult decat un pericol si o extrapolare ca si cand nu am face nimic...Ca si noi, si dansii lucreaza cu datele certe. Pana acum au luat legile, tendintele si au facut o....extrapolare este cuvantul nepotrivit pentru ca lucreaza si dansii mai complicat, nu imping asa cifrele in mod linear, dar au lucrat cu datele pe care le avem in prezent. Dar nu, nu cred ca putem sa discutam in mod serios despre un asemenea deficit pentru ca de regula nu te iarta pietele si noi avem o finantare majora si pe piata interna si pe piata externa", a afirmat Mugur Isarescu, intrebat de jurnalisti despre estimarea Comisiei Europene privind deficitul bugetar de 6,1% pentru 2021.

El a explicat ca discutia despre existenta sau nu a banilor nu este una serioasa pentru ca atunci cand se inregistreaza deficit in mod categoric nu exista bani si atunci te imprumuti, scrie Agerpres.

"Atunci in discutia aceasta trebuie chemati cei de la Trezoreria statului. Acolo e o echipa de toata cinstea care asigura finantare. Niciodata nu au fost intrebati: puteti sa va imprumutati?", a spus Isarescu.

De asemenea, Guvernatorul BNR a a mentionat ca este ingrijorat, dar nu speriat.

"Eu cred ca nu se va ajunge la acest deficit in mod sigur. Acesta nu inseamna cu nu va depasi 3%, dar nu comentez aici ca nu sunt eu ministru de Finante. Eu nu cred ca se va ajunge acolo. Insa in ceea ce priveste masurile ele intra, in opinia mea, nu am nici validarea intregului consiliu, e o treaba grea cu iesirea din prociclicitate. Contain and gradual adjustment. Mai intai hai sa-i linistim pe toti astia care vor sa reducem impozitele, mai sunt. Mai sunt si e an electoral. Eu am fost intr-un an electoral premier si stiu cum e. E greu. Trebuie sa primiti ceva. Dupa care hai sa incercam sa facem ajustari fara sa bruscam economia", a afirmat Isarescu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri