Romania a eliminat 97% din stocurile de soia modificata genetic produsa in 2006, deoarece de la 1 ianuarie 2007 este interzisa cultivarea acestei plante pe teritoriu tarii, conform politicii agricole a UE, informeaza NewsIn.
"In Romania este interzisa cultivarea de soia modificata genetic, prevederea fiind valabila din momentul aderarii.Daca la nivelul Comisiei Europene se decide ca este permisa cultivarea acestui organism genetic, Romania va adopta acesta masura", a declarat Tatiana Preda, consilier in cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Acesta a precizat ca din categoria organismelor modificate genetic, singura planta care este autorizata de UE este porumbul modificat genetic.

"Nu este interzisa cultivarea porumbului modificat genetic, dar la noi nu exista niciun producator interesat de acest produs", a mai spus Preda.
Potrivit datelor furnizate de MAPDR cei 1.100 de cultivatori autorizati, au realizat, in 2006, o cantitate de 248.000 de tone de soia modificata genetic.

Romania s-a aliniat politicii agricole a Uniunii Europene in ceea ce priveste regimul organismelor modificate genetic, iar respectarea angajamentelor in acest domeniu implica interzicerea cultivarii de soia modificata genetic. Acesta masura a intrat in vigoare din 1 ianuarie 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri