"In Romania este interzisa cultivarea de soia modificata genetic, prevederea fiind valabila din momentul aderarii.Daca la nivelul Comisiei Europene se decide ca este permisa cultivarea acestui organism genetic, Romania va adopta acesta masura", a declarat Tatiana Preda, consilier in cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Acesta a precizat ca din categoria organismelor modificate genetic, singura planta care este autorizata de UE este porumbul modificat genetic.

"Nu este interzisa cultivarea porumbului modificat genetic, dar la noi nu exista niciun producator interesat de acest produs", a mai spus Preda.
Potrivit datelor furnizate de MAPDR cei 1.100 de cultivatori autorizati, au realizat, in 2006, o cantitate de 248.000 de tone de soia modificata genetic.

Romania s-a aliniat politicii agricole a Uniunii Europene in ceea ce priveste regimul organismelor modificate genetic, iar respectarea angajamentelor in acest domeniu implica interzicerea cultivarii de soia modificata genetic. Acesta masura a intrat in vigoare din 1 ianuarie 2007.