MTCT va prezenta in perioada urmatoare un proiect pentru modificarea legislatiei astfel incat primariile sa beneficieze de 40% din locuintele pentru tineri construite prin ANL, urmand ca acestea sa fie date persoanelor evacuate din casele retrocedate, persoanelor cu handicap sau pensionarilor, informeaza NewsIn.

Ministrul delegat pentru lucrarile publice, Laszlo Borbely, a declarat, joi, pentru NewsIn, ca in cursul saptamanii viitoare propunerea va fi analizata impreuna cu reprezentantii celorlalte ministere. Dupa evalurea propunerii, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului va prezenta in urmatoarele saptamani, in sedinta de Guvern, proiectul hotararii pentru modificarea Legii 152/1998 privind infiintarea si functionarea Agentiei Nationala pentru Locuinte.

Potrivit legislatiei actuale, primariile beneficiaza de 20% din locuintele construite pentru tineri, beneficiarii acestora fiind persoanele cu venituri mici sau cele evacuate din casele nationalizate. Propunerea MTCT vizeaza marirea procentului la 40% din totalul locuintelor construite prin ANL pentru tineri.

Ministrul delegat a precizat la inceputul saptamanii ca in 2007 vor fi construite 3.500 de locuinte pentru tineri, iar dintre acestea peste 600 vor fi date consiliilor locale.