Cîțu: Aproape 3 miliarde de euro merg la Sănătate prin PNRR conform draftului actual

Draftul actual al Planului Național de Redresare și Reziliență include o alocare de 9% pentru Educație și aproape 3 miliarde de euro pentru Sănătate, conform precizărilor făcute de prim-ministrul Florin Cîțu.

"Avem un stadiu al PNRR, este un draft. M-am uitat pe el ieri, am văzut alocările de bugete, vom discuta şi cu domnul preşedinte. Vă pot spune că pentru Educaţie sunt alocaţi 9% din bugetul PNRR, pentru Sănătate aproape 3 miliarde de euro, ne mai uităm şi la celelalte. Şi distribuţia de gaze este introdusă. Este o discuţie de alocare de bugete şi, după aceea, vom discuta şi despre proiecte", a precizat Cîţu.

Acesta a fost prezent miercuri la Spitalul Universitar de Urgență București pentru a marca borna de un milion de români vaccinați, urmând ca după-amiază să participe la o sedință de lucru pe tema PNRR convocată de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

”Lucrurile vor merge mai rapid de acum încolo. Ținta era să avem un milion de persoane vaccinate la sfârșitul lunii martie. Am fost mai aproape. Spuneam că vom avea 2,4 milioane de doze la sfârșit de lună martie, însă doar luna aceasta vom primi 2,6 milioane, ceea ce înseamnă că putem porni faza a treia pe 15 martie. Rămâne ținta de a avea 10,4 milioane de români vaccinați la sfârșit de septembrie”, a declarat Florin Cîțu.

Președintele Klaus Iohannis a precizat recent că până în luna aprilie vom avea un Plan Național de Redresare și Reziliență coerent, care va fi depus la Comisia Europeană, iar imedicat ce se primesc toate aprobările necesare, va începe implementarea în spitale, școli, locuri de muncă și mediu. El a punctat faptul că putem obține fonduri europene semnificative prin acest plan, țara noastră având la dispoziție peste 30 miliarde de euro.

Citeste si:
O rețea de sănătate privată a investit peste 600.000 euro în...
O rețea de sănătate privată a...

Pe 22 februarie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunța că a finalizat seria de consultări interministeriale și dezbateri publice pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență(PNRR), iar pe parcursul următoarelor două săptămâni propunerile primite vor fi integrate și documentul va fi transmis Comisiei Europene.

Sursa foto: Agerpres Foto
Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri