Compania de Drumuri va elobora, pana cel tarziu la mijlocul lunii august, hartile de zgomot pentru 13 sectoare de drum care au peste sase milioane de treceri pe an, investitie care se ridica la 300.000 de lei, a declarat pentru NewsIn, seful Directiei de Protectie a Mediului, Dumitru Petru
Hartile de zgomot vor fi realizate de firma SC West Compex SRL selectata in urma unei licitatiei organizate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) la care au participat cinci societati. Contractul urmeaza sa fie semnat in perioada urmatoare, iar valoarea acestuia este de 300.000 de lei.

"Pentru cele 13 sectoare de drum care au un trafic de peste sase milioane de treceri pe an am identificat elementele ce tin de reteau si structura rutiera, insa exista anumite probleme legate de incarcarea digitala a hartii. Procedura de licitatie pentru selectarea firmei care va face hartile a durat mai mult decat ne asteptam. Estimam ca pana la mijlocul lunii august sa fie elaborate hartile", a mai spus Petru Dumitru.

Acesta a precizat ca firma trebuie sa elaboreze hartile de zgomot in termen de trei luni de la semnarea contractului, estimandu-se ca vor fi gata pana cel tarziu la mijlocul lunii august. CNADNR va face hartile de zgomot pentru 13 sectoare de drum care insumeaza 268,3 km care strabat cinci municipii, doua orase si 15 comune.

Compania de Drumuri va face hartile de zgomot pentru sectoare de drum din muncipiile Bucuresti, Constanta, Iasi, Sighisoara si Pitesti. De asemenea, pe lista sunt trecute si localitatile Agigea, Ovidiu, Mihail Kogalniceanu (Constanta), Voluntari, Jilava, Chitila si Otopeni (Ilfov) si Sinaia (Prahova). Printre sectoare pentru care se vor face hartile se numara DN 1 unde se inregistreaza un trafic de pana la 25 miliaone de masini pe an, Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti cu un trafic de pana la 90 milioane de masini pe an si pentru Centura Bucurestiului unde traficul este de 70 milioane de masini pe an.

Conform Hotararii de Guvern 321/2005 privind evaluarea si gestionarea zgomotului ambiental, termenul limita pana la care autoritatile locale ar fi trebuit sa elaboreze hartile de zgomot pentru aglomerarile urbane cu peste 250.000 de locuitori era data de 30 aprilie 2007. De asemenea, acelasi termen se aplica pentru unitatile aflate sub autoritatea sau in subordinea Ministerului Transporturilor, care au in administrare infrastructuri rutiere, feroviare sau aeroportuare. Acestea ar fi trebuit sa elaboreze hartile de zgomot pentru soselele al caror trafic inregistreaza mai mult de sase milioane de masini anual, pentru caile ferate cu peste 60.000 de treceri pe an si pentru aeroporturile unde se desfasoara mai mult de 30.000 de miscari anual.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri