Allianz-Ţiriac estimează că va înregistra circa 40.000 de daune în cazul unui cutremur, cum a fost cel din 1977 - şi o valoare a despăgubirilor care depăşeşte 400 de milioane de euro, a declarat Aurel Badea, Deputy CEO, responsabil de aria tehnică în cadrul Allianz-Ţiriac, conform Agerpres.

"La numărul nostru de contracte, estimăm că în cazul unui cutremur, cum a fost cel din 1977, vom avea circa 40.000 de daune. Ne-am organizat şi ne-am pregătit sistemele informatice şi personalul, astfel încât, într-o asemenea situaţie, să putem mobiliza resursele umane necesare, să putem conduce procesul acesta de constatare şi evaluare a pagubelor - şi să putem face plata despăgubirilor (...) Ne calculăm capacitatea financiară, astfel încât să putem susţine pagube pentru un cutremur cu o severitate mai mare decât cel din 1977, dublu ca impact faţă de cel din 1977. Avem un program de reasigurare care are o capacitate de aproximativ 1 miliard de euro, care ar fi suficientă să acopere severitatea unui cutremur care produce mai multe pagube decât cel din 1977", a precizat Aurel Badea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reprezentanţii companiei au subliniat că Allianz Ţiriac are o cotă de piaţă de aproximativ 20% pe segmentul asigurărilor de locuinţe, iar circa 90% din locuinţele asigurate la Allianz au şi poliţă facultativă.

Totodată, reprezentanţii companiei au subliniat că programul de reasigurare se află la companii europene de reasigurare care au rating minim A+ şi 70% din capacitate este subscrisă de Grupul Allianz.

"În cazul unui cutremur, reţinerea noastră este de 5 milioane de euro, echivalent a 25 de milioane de lei. Restul vine din reasigurare", a mai spus Aurel Badea.

El a menţionat că zona Vrancea este caracterizată prin cutremure de adâncime, la 80-90 km, cu energie seismică ridicată, care afectează zona respectivă, inclusiv Bucureştiul - şi sunt alte zone seismice, cea nou activată, în Gorj, Timişoara, unde cutremurele se produc la suprafaţă, până în 10 km, iar energia seismică este mai mică.

"Din fericire este mai mică, deoarece combinaţia unui cutremur de suprafaţă la 10 km cu energie seismică mare, cum a fost în Turcia, este devastatoare, duce la avarieri masive", a mai spus reprezentantul Allianz.

Sursa foto: Shutterstock / Manuel Esteban

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri