Bucurestiul este singura localitate cu nici un hectar de teren liber pentru constructia de locuinte pentru tineri, in vreme ce la nivelul tarii au fost identificate aproximativ 1.200 de hectare, potrivit ministrului dezvoltarii lucrarilor publice si locuintelor, Laszlo Borbely.

Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) a identificat in ultimele doua luni, aproximativ 1.200 de hectare de teren in toata tara pe care pot fi construite 450.000 de apartamente in blocuri. Pe aceste terenuri vor fi construite locuinte in sistemul ANL, dar este posibil si realizarea de parteneriate publice private. Banii vor veni din mai multe surse atat de la bugetul de stat cat si din credite pe care Ministerul Dezvoltarii le va contracta.

"Bucurestiul ete singurul oras din tara in care nu am reusit sa identificam nici macar un hectar de teren liber pentru constructia de locuinte. In zilele urmatoare ma voi intalni cu primarii de sctor si cu primarul capitalei opentru a vedea care este situatia terenurilor libere din Bucuresti. Stiu ca exista probleme legate de revendicari si cu punerea in posesie a terenurilor, dar trebuie sa gasim o solutie pentru a ridica blocuri si in Capitala", a declarat Borbely citat de NewsIn.

Ministrul a mai spus ca a cautat sprijin si la alte ministere, insa rezultatele n-au fost cele scontate. "Ministerul de Interne ne-a spus ca nu dispune de terenuri din cauza revendicarilor, cel al Economiei si Comertului sustine ca inca nu a identificat loturi pentru constructia de locuinte, iar Ministerul Apararii nu ne-a raspuns". Borbely a spus ca in Hunedoara exista 76 hectare disponibile pentru constructia de locuinte, in Alba 22 hectare, in Covasna 13 hectare, iar in Olt 5 hectare.

Din 2001 pana in 2007, din bugetul central al statului au fost construite anual 3.000-3.5000 de apartamente pentru tineri, fiind predate la cheie 17.000 apartamente. Pentru 2007, MDLPL va preda 4.000 apartamente, potrivit lui Borbely.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri