Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că în şedinţa de guvern va fi aprobată majorarea salariilor pentru profesori şi personalul din Educaţie, aşa cum a fost convenit cu sindicatele, relatează Agerpres.

"Aprobăm majorarea salariilor pentru profesori şi personalul din Educaţie, aşa cum am convenit cu sindicatele din domeniu. De asemenea, vom aloca fonduri suplimentare pentru plata burselor de merit, sociale şi tehnologice în învăţământul privat şi confesional. Am să rog pe doamna ministru Deca, după şedinţa de guvern, să prezinte toate aceste detalii presei", a spus Ciolacu la începutul şedinţei de guvern.

Indemnizaţiile pentru demnitari vor fi îngheţate

Premierul Marcel Ciolacu a mai anunţat că în cadrul şedinţei de guverni vor fi reglate "o mare parte din inechităţile salariale" pentru o serie de funcţionari din teritoriu, precum cei ai caselor de pensii, ai direcţiilor de sănătate publică sau de cultură.

Pe de altă parte, pentru demnitarii din administraţia centrală, indemnizaţiile vor rămâne îngheţate şi anul viitor, a declarat Marcel Ciolacu.

"Vom regla şi o mare parte din inechităţile salariale pentru funcţionarii din teritoriu ai caselor de pensii, ANOFM-uri, ITM-uri, ANPIS, care vor fi aduşi la nivelul salarial ai celor din structurile centrale. Acelaşi lucru se va întâmpla şi pentru angajaţii din DSP, APIA, INA şi direcţiile judeţene de cultură, dar şi pentru funcţionarii din prefecturi, care vor fi aduşi la nivelul salarial din Secretariatul General al Guvernului. Adevărat, pentru demnitarii din administraţia centrală, indemnizaţiile vor rămâne îngheţate şi anul viitor", a spus prim-ministrul.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri