Omul de afaceri Ion Ţiriac nu mai doreşte să realizeze la Braşov proiectul patinoarului pe care ar fi vrut să-l dea în administrare municipalităţii, a susţinut primarul Braşovului, Allen Coliban, conform Agerpres.

Edilul braşovean a afirmat că a primit o scrisoare de la fostul tenisman în care acesta şi-a exprimat "dezamăgirea" faţă de "cei care "conduc municipiul Braşov", respectiv faţă de refuzul Consiliului Local de a "primi cu titlu gratuit o bază sportivă ce urma să deservească toţi braşovenii", şi în care omul de afaceri precizează că "disponibilitatea sa de a realiza parteneriatul cu municipiul Braşov încetează".

"Domnilor de PSD şi PNL aţi înfrânt, Braşovul pierde un patinoar, generaţii întregi de copii vor avea de suferit de pe urma sabotajului făcut în mod repetat în Consiliul Local (...) Avem din păcate acest rezultat, care spune multe despre felul în care Braşovul a alungat investitori în trecut, despre faptul că ani la rând ne-au ocolit şi festivalurile mari de muzică şi astfel de propuneri de parteneriate din partea unor investitori majori şi credibili şi toate acestea se datorează exclusiv faptului că votul politic (în CL -n.r.) a fost contrar intereselor braşovenilor şi contrar jurământului pe care noi, reprezentanţii comunităţii l-am depus", a afirmat Allen Coliban, făcând referire la faptul că proiectul patinoarului nu a trecut în şedinţa de vineri a CL Braşov.

Un memorandum de colaborare cu Fundaţia Ion Ţiriac, în vederea realizării unui patinoar dedicat în special antrenamentelor copiilor şi juniorilor, a fost adoptat de Consiliul Local Braşov în 29 decembrie.

Conform explicaţiilor date la momentul respectiv de primarul USR Allen Coliban, fundaţia urma să cumpere un teren, pe care să realizeze investiţia pe cheltuiala sa, iar apoi patinoarul urma să fie dat în administrare municipalităţii braşovene.

Totodată, edilul promitea că detaliile colaborării cu Fundaţia Ion Ţiriac vor fi prezentate Consiliului Local Braşov la sfârşitul lunii ianuarie. Cu toate acestea, un proiect de Hotărâre de CL a ajuns pe masa consilierilor braşoveni abia săptămâna trecută, în 29 martie, şi, după dezbateri îndelungate, nu a fost votat din cauza opoziţiei consilierilor PNL şi PSD.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri