Potrivit unui comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), remis, joi, agentiei NewsIn, institutia va relansa societatea la privatizare in perioada urmatoare.

AVAS informeaza ca, in data de 16 ianuarie, a publicat anuntul de vanzare a pachetului de actiuni detinut la SC Master SA, pentru care au depus oferte de cumpaarea sase ofertanti (consortiul format din SC Brady Trade SRL si persoana fizica Tomescu Adrian, consortiul format din S.C. Tower Consult Invest SRL si Milan Dinca, persoana fizica, consortiul format din Impuls Company SRL si Trentea Cristian Mircea, persoana fizica, consortiul format din S.C. ICPE Electrocond Technologies SA si Palalau Sorin, consortiul "Valmetex - Tehno" si consortiul format din Asociatia Pas Master si CS Radacini SRL Bucuresti).

in urma analizarii documentelor de precalificare, consortiile formate din S.C. ICPE Electrocond Technologies SA si Palalau Sorin si consortiul "Valmetex - Tehno" au fost eliminate de la negocieri.

Citeste si:

Dupa deschiderea plicurilor cu ofertele financiare, consortiul format din S.C. Tower Consult Invest SRL si Milan Dinca a fost declarat ofertant selectat, cu un punctaj de 60% pentru oferta tehnica si 40% pentru cea financiara. Dupa negocierea clauzelor contractuale insa, colegiul director al AVAS a decis sa respinga oferta consortiului selectat, unmand ca societatea sa fie lansata la privatizare din nou.

AVAS detine 66,6% din capitalul Master SA, iar ceilalti actionari minoritari sunt banci si societati de investitii financiare care cumuleaza 33,2% din actiuni.

SC Master SA Bucuresti are ca obiect de activitate cercetarea si dezvoltarea in stiinte fizice si naturale, societatea provenind din Institutul National de Motoare Termice.