Iuliu Winkler, nominalizat de UDMR pentru functia de ministru al comunicatiilor, a precizat joi ca va avea drept prioritate asigurarea unei cat mai bune absorbitii a fondurilor europene pentru domeniul pe care-l va coordona.
“Ca o prioritate, mi-as dori ca, asa cum sectorul comunicatiilor si al tehnologiei informatiilor este un sector de varf, si performanta de absorbtie a fondurilor sa fie de varf”, a afirmat, citat de NewsIn, Winkler. Fostul ministru delegat pentru comert a tinut sa mentioneze ca exista o continuitate intre activitatea pe care a desfasurat-o pana in prezent si cea pe care o va realiza in viitor, daca va fi numit in functia de ministru al comunicatiilor.

Winkler a vorbit despre absorbitia a 550 de milioane de euro in urmatorii sase ani, bani care vor fi destinati companiilor din domeniu si administratiei publice si a mentionat ca strategia nationala de export cuprinde si sectorul IT, care este un exportator eficient. “Cred ca in urmatorii ani, pana la finele lui 2008, exporturile - care s-ar cifra la jumatate de miliard de dolari in aceste sector (IT – n.r.) - se pot dubla”, a sustinut secretarul de stat pentru comert.

Iuliu Winkler a vorbit si despre programul de guvernare. “Din analiza pe care am facut-o cu Nagy Zsolt, am constatat ca peste 70% prevederile masurabile din programul de guvernare pe acest sector sunt atinse si indeplinite, trebuie sa mergem mai departe”, a afirmat nominalizatul UDMR pentru functia de ministru al telecomunicatiilor, care a laudat totodata performatelor predecesorului sau.

Intrebat cu privire la etapa semnarii de catre Traian Basescu a decretului de nimire, Winkler a sustinut ca nu vede de ce ar trebui sa aiba emotii pentru pasul final al procedurii.

Winkler, care a absolvit electronica si telecomunicatii, dar si economie, a devenit consilier judetean de Hunedoara, din partea UDMR, in 1996, in 1999 a fost numit subprefect al aceluiasi judet. in 2000 a fost ales deputat si a facut parte din comisia de buget-finante, iar din 2004 a fost ministru delegat pentru comert. in urma retrsucturarii guvernamentale, Winkler a fost secretar de stat in ministerul pentru IMM-uri.

Consiliul Permanent al UDMR l-a nominalizat pe Iuliu Winkler sa preia functia de ministru al telecomunicatiilor de la Nagy Zsolt. Conducerea Ministerului Telecomunicatiilor si Tehnologiei Informatiei este asigurata interimar de catre ministrul Borbely Laszlo, in urma suspendarii lui Nagy Zsolt, in 11 iunie, care este urmarit penal in dosarul privatizarilor. in 26 iulie a expirat perioada de suspendare, iar sansa lui Zsolt de a reveni la post era ca Parchetul sa il scoata de sub urmarire penala, ceea ce nu s-a intamplat. Ancheta este in curs, iar procurorii continua cercetarile.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri