Trei milioane de lei pentru consolidarea Palatului Victoria

Bugetul Secretariatului General al Guvernului (SGG) a fost suplimentat cu 2,95 milioane de lei pentru efectuarea lucrarilor de consolidare a Palatului Victoria, imobil incadrat in clasa I de risc seismic, decizia fiind luata in sedinta de miercuri a Executivului.

Clasa I de risc seismic presupune un risc ridicat de prabusire la cutremur. Potrivit comunicatului remis vineri de Executiv, in urma consolidarii, structura Palatului Victoria va ajunge la o protectie seismica corespunzatoare nivelului de risc reismic II si III, ceea ce inseamna ca posibilitatea de prabusire este redusa, iar degradarea structurii nu afecteaza semnificativ siguranta cladirii, potrivit NewsIn.

Cele 2,95 milioane de lei provin din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.

Palatul Victoria va fi totodata extins, avand in vedere cresterea cererii de spatii pentru desfasurarea activitatii institutiilor administratiei publice, in conditiile in care sediile unora dintre acestea au fost retrocedate. Concursul international de proiecte de arhitectura organizat pentru extinderea Palatului Victoria a fost castigat de echipa olandeza De Architekten CIE, la inceputul lunii iulie. Intentia este ca partea veche a Palatului Victoria sa ramana zona de protocol, urmand ca birourile functionarilor sa fie mutate in noua cladire. Cladirea extinsa va avea parcare subterana, va fi acoperita pe exterior cu placaj de piatra, in aceeasi culoare cu cel de pe imobilul existent, dar nu va mai avea finisaj de marmura in interior, precum cladirea veche.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ludovic Orban: Garantarea creditelor pentru companiile mari a fost aprobată
Setari Cookie-uri