Cine a preluat pachetul majoritar al PC Splai

Oferta depusa de Aharon Azulav a fost desemnata castigatoare, marti, la licitatia pentru achizitionarea pachetului de 70% din actiunile SC Prelucrarea Carnii Splai SA, informeaza NewsIn.

Dupa analizarea ofertei, s-a decis vanzarea unei actiuni cu 190,5 lei, astfel incat valoarea pachetului de actiuni a fost de 39.263.589 lei, respectiv 12,3 milioane euro.

Pentru pachetului de 70% din actiunile SC Prelucrarea Carnii Splai SA au fost depuse oferte din partea SC Gnir Holding SA, Nicorescu Dumitru Dan, SC Scandia Romania SA, Aharon Azulav, SC Manor Laboratoy Center SRL, SC Interinwest SRL, SC BG Management Consultants SRL, Sintu Ioan-Teodor, SC Paltinis Leasing SRL si Dumitru Marin.

Doua dintre oferte, respectiv cele venite din partea lui Nicorescu Dumitru Dan si Dumitru Marin, au fost respinse deoarece nu contineau toate documentele. De asemenea, firmele SC Interinwest SRL, SC BG Management Consultants SRL si SC Scandia Romania SA s-au retras deoarece ofertele financiare nu se incadrau.

Firmele ramase in competitie si-a asumat obligatia de a face, in cazul in care castiga licitatia, investitii de 9.600 euro pentru protectia mediului.
AVAS a scos, marti, la vanzare un pachet de 70,21752% din actiunile SC Prelucrarea Carnii Splai SA, cu o valoare de 1.905.000,5 lei, la un pret de pornire a licitatiei de 9,25 lei pe actiune.

Dosarul de prezentare a societatii a putut fi achizitionat incepand cu 2 iulie 2007, iar documentele de participare la licitatie au avut ca termen de depunere data de 30 iulie 2007, ora 12.00.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, l-a acuzat pe edilul-sef al Capitalei, Adriean Videanu, ca pregateste un tun imobiliar de 100 milioane euro, prin participarea indirecta, la privatizarea abatorului Splai.

Vanghelie a declarat ca este pregatit sa il impiedice pe primarul general al Capitalei sa mai dea inca "un tun imobiliar" in Bucuresti, prin preluarea societatii Splai, care are o suprafata de 54.000 mp, in zona centrala a orasului, fiind amplasata in sectoarele 3 si 4 pe Splaiul Unirii, la numerele 163 si 265, estimata la 100 de milioane de euro.

In replica, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat ca terenurile pe care se afla Prelucrarea Carnii Splai se afla si vor ramane in proprietatea Municipalitatii, chiar si dupa privatizarea societatii, iar "tunul imobiliar este numai in mintea domnului Vanghelie".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri