Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) Tedor Atanasiu si presedintele Al-Arrab Contracting Co., Said Bahjad Said, vor semna marti 6 noiembrie contractul de privatizare al Electroputere Craiova la sediul societatii craiovene, au anuntat reprezentantii AVAS.
La ceremonia semnarii contractului de la Electroputere Craiova vor participa presedintele AVAS, Teodor Atanasiu si vicepresedintele Lazzlo Gyerko.Din parte companiei din Arabia Saudita va participa o delegatie din care fac parte presedinte al Al-Arrab Contracting Co, Said Bahjat Said, vice presedintele executiv Samer Mohammad Arafat, presedinte diviziei de Industrie Clas Olofwestman, vicepresedintele Al-Raijhi, Frederico Tauber si alti oameni de afaceri.

Reprezentantii AVAS au declarat de mai multe ori ca in cazul privatizarii Electroputere nu exista elemente de ajutor de stat. In timpul negocierilor, Al ArrabContracting Co a solicitat esalonarea datoriilor, cifrate la circa 50 de milioane de euro, pe o perioada de 18 luni.

Sursele apropiate tranzactiei sustin ca arabii nu au obtinut esalonarea, insa vor negocia, in continuare, in acest sens cu Ministerul Economiei si Finantelor.

Autoritatea a selectat compania araba pentru privatizarea in luna iunie, dar semnarea contractului a fost amanata de trei ori, pentru ca ca partile nu s-au inteles asupra unor clauze.

Reprezentantii AVAS au trimis, in luna octormbrie, o informare Consiliului Concurentei, insa actul de privatizare pentru Electroputere Craiova, este inca in analiza. El urmeaza sa fie trimis Comisiei Europene care isi va da, sau nu, acordul asupra tranzactiei.

Al Arrab va plati pe 62,82% din actiunile companiei, 2,3 milioane de euro. Conform declaratiilor initiale ale reprezentantilor AVAS, Al Arrab va fi obligata sa asigure un capital de lucru de 37 milioane euro, sa realizeze investitii de aproximativ 20 milioane euro, dar si sa isi asume datoriile Electroputere Craiova.

Fabrica de la Craiova se intinde pe o suprafata de 61 de hectare de teren, iar fluxul de productie ocupa abia jumatate din suprafata. Alte obictive, precum cantina, policlinica sau baza sportiva, pot fi valorificate, sub alta forma, de cumparator. De altfel, Al Arrab Contracting Company Limited din Arabia Saudita are ca obiect de activitate lucrarile de infrastructura, constructiile de cladiri rezidentiale si birouri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri