Administrarea Fondului Proprietatea se va face in sistem dualist, de directorat si de Consiliul de Supraveghere, conducerea societatii pe actiuni revenind in exclusivitate directoratului, iar Consiliul de Supraveghere va controla conducerea societatii, exercitata de directorat, a decis Guvernul.
Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri o hotarare prin care s-a aprobat noul act constitutiv al Fondului Proprietatea, avand in vedere deciziile adoptate de Adunarea Generala a Actionarilor in luna septembrie. Actul normativ modifica si completeaza prevederile Hotararii de Guvern 1481/2005 privind infiintarea Fondului Proprietatea.

Reglementarea are in vedere faptul ca, la acest moment, statul, prin Ministerul Economiei si Finantelor, nu mai este unic actionar al Fondului Proprietatea, incercandu-se astfel eliminarea ingradirilor care ar putea afecta drepturile actionarilor.

Potrivit Guvernului, masurile au fost luate pentru implementarea unor prevederi din Ordonanta de Urgenta 81/2007, privind accelerarea procedurii de acordare a despagubirilor aferente imobilelor preluate abuziv, precum si pentru eficientizarea activitatii Fondului Proprietatea.

Sistemul dualist reprezinta un sistem de administrare pe doua niveluri: directorat si consiliul de supraveghere. In acest sistem, conducerea societatii pe actiuni revine in exclusivitate directoratului, care indeplineste actele necesare pentru realizarea obiectului de activitate al societatii, cu exceptia celor rezervate de lege in sarcina consiliului de supraveghere si a adunarii generale a actionarilor.

Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea ii va reveni, in principal, sarcina exercitarii controlului permanent asupra conducerii societatii exercitata de directorat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri