Guvernul intentioneaza sa modifice legislatia astfel incat sporurile primite de angajatii cu functii inferioare din agentiile, autoritatile si companiile de stat sa aiba o anumita valoare din salariu, pentru ca veniturile lor sunt in prezent mai mari decat ale sefilor acestor institutii
"Acum gasim formula prin care sa stabilim foarte clar ca aceste sporuri nu pot depasi un anumit cuantum din salariul pe care il ai. La acest lucru lucram in acest moment, tocmai pentru a reduce si aici. Exista in sistem aceste decalaje. Ele se pot regla doar printr-o corelare foarte clara cu aceste contracte colective de munca si prin modificarea legii, pentru a spune pana unde pot aceste sporuri sa mearga pentru ceilalti angajati", a declarat premierul Emil Boc, la TVR 1.

Guvernul a decis, la sfarsitul anului trecut, ca sefii agentiilor guvernamentale si cei ai companiilor cu capital de stat sa primeasca o indemnizatie de 4.800 de lei insa, in urma acestei masuri, angajatii cu functii inferioare avand in prezent venituri mai mult decat conducerea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
FMI: Coronavirusul afectează o creștere economică solidă în 2020
Setari Cookie-uri