"Decizia de a-l numi pe Bogdan Alexandru Dragoi a fost luata in 18 februarie 2009, cand a fost intrunita majoritatea voturilor guvernatorilor", declara oficialii BEI.

Autoritatile romane l-au nominalizat pe Dragoi sa faca parte din directoratul BEI, ca urmare a demisiei fostului secretar de stat Eugen Teodorovici, potrivit NewsIn.

Mandatul lui Dragoi va expira in 2013, dupa reuniunea anuala a Consiliului Guvernatorilor, in care vor fi analizate raportul anual, bilantul contabil si contul de profit si pierdere aferente anului financiar 2012.
Premierul Emil Boc a semnat in 8 ianuarie 2009 decizia de numire ca secretar de stat in MFP a lui Bogdan Dragoi, dupa eliberarea din functie a lui Eugen Teodorovici.

Dragoi a fost anterior director general economic in Primaria Bucuresti, iar intre septembrie 2006 si noiembrie 2007 a mai fost secretar de stat la Ministerul de Finante, unde a coordonat negocierea imprumuturilor interne si externe contractate de firme si autoritati ale administratiei publice locale, a elaborat note de fundamentare privind majorarea sau micsorarea valorii emisiunilor de titluri de stat lansate pe pietele interne si internationale de capital, precum si initierea documentelor premergatoare necesare in vederea lansarii emisiunilor de obligatiuni pe pietele de capital. De asemenea, el a mai negociat si implementat programul Jeremie in Romania, in parteneriat cu Fondul European de Investitii.