Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a salutat pachetul de sprijin de 24,5 miliarde euro pentru economiile est Europene, dar a subliniat ca acesta nu va avea un impact direct asupra ratingurilor de tara si a avertizat asupra riscurilor continue, conform Reuters.

In conformitate cu un plan pe doi ani, BERD va furniza pana la 6 miliarde euro pentru sectorul financiar, in perioada 2009-2010. BEI va furniza circa 11 miliarde euro ca facilitati de creditare pentru IMM-urile din Europa Centrala, de Est si de Sud, din care 5,7 miliarde euro sunt deja disponibili, iar un cuantum de 2,8 miliarde euro urmeaza a fi aprobat pana la sfarsitul lui aprilie, relateaza NewsIn.

Banca Mondiala va acorda sprijin de circa 7,5 miliarde euro.

”Este o veste buna pentru regiune”, a spus analistul S&P Kai Stukenbrock, intr-un interviu acordat Reuters. Oficialul agentiei a spus ca acest ajutor nu va fi indeajuns pentru a rezolva problemele din regiune, insa arata un anumit grad de sprijin din partea acestor institutii si ar putea da mai multa incredere investitorilor.

”Per total, ratingul multor tari din regiune are tot o perspectiva negativa, intrucat acesta este amenintat de riscuri”, a spus Stukenbrock.

Oficialul si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu ratingurile Ungariei, Bulgariei, Romaniei, Ucrainei si statelor Baltice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Planul de reconstrucție economică al UE: câți bani ar urma să primească România
Setari Cookie-uri