Vrem sa introducem impozitul forfetar, renuntand la impozitul pe profit pentru sutele de mii de firme care inregistreaza pierderi, unele de mai multi ani, a declarat ministrul finantelor, Gheorghe Pogea.
El a vorbit despre criticile avansate in privinta acestui tip de impozit, dar a explicat ca nu va fi introdus decat dupa ce vor fi gasite cele mai bune solutii, in dialog cu specialisti si chiar cu alte state.

Pogea a mai afirmat ca multe dintre aceste firme sunt hoteluri, restaurante sau intreprinderi mestesugaresti.

In cazul in care veniturile la buget vor scadea in acest an, Guvernul va face rectificari bugetare pentru recalibrarea cheltuielilor, iar reducerea acestora ar putea fi facuta prin diminuarea cheltuielilor cu bunurile si serviciile, a mai declarat Pogea.

"Daca veniturile scad, vom calibra cheltuielile si vom reduce din acele zone care nu au efect multiplicator in economie si care au luat-o razna in ultimul timp. Cred ca ar trebui crescuta ponderea cheltuielilor cu investitiile si nu a acelor cheltuieli care ar avea ca efect cresterea veniturilor altor tari si care ar avea ca efect cresterea deficitului comercial", a precizat ministrul Finantelor.

El a mai explicat ca interventia guvernului prin investitiile publice ce se vor face in acest an e cea mai buna masura, care poate compensa partial scaderea economica si scaderea afacerilor companiilor private.

"Este nevoie de finantare externa pentru a asigura aceasta activitate, acest lucru putand fi facut printr-un pachet optim de la Comisia Europeana, banci si alte institutii", a explicat Pogea.

Ministrul de finante a adaugat ca, si in cazul in care Romania se va confrunta cu probleme, va asigura plata cheltuielilor structurale obligatorii, referindu-se la plata pensiilor din sistemul public, plata pensiilor militare, din agricultura, indemnizatiile pentru mame, pentru veteranii de razboi, bursele pentru studenti, alocari externe si serviciul datoriei publice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Taxele şi impozitele locale vor crește pentru bucureșteni în 2021
Setari Cookie-uri