Numarul locurilor de munca disponibile pana pe 13 martie a scazut cu 249 fata de saptamana anterioara, pana la 10.357, ca urmare a reducerii ofertelor atat pentru persoanele cu studii medii, cat si cu studii superioare, a anuntat Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).
Cele mai multe posturi disponibile intre 6 si 13 martie sunt in Bucuresti - 2.022 - si in judetele Dolj (816) si Brasov (547). Cele mai putine slujbe disponibile sunt in judetele Mehedinti (27), Dambovita (45) si Ilfov (56).

Persoanele cu studii superioare au disponibile 572 locuri de munca, cele mai multe (186) fiind pentru ingineri. Contabilii beneficiaza de 43 de oferte, asistentii medicali generalisti de 42 de posturi libere, iar consilieri financiar-bancari de 14.

Pentru studii medii si profesionale, ANOFM are inregistrate 9.785 de locuri vacante, cele mai multe fiind pentru confectioneri-asamblori de articole din textile (565), operatori confectioneri in industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje, materiale sintetice (475), muncitori necalificati in industria confectiilor (448), muncitori necalificati la ambalarea produselor solide si semisolide (389), muncitori necalificati in agricultura (322).

Cele mai putine posturi inregistrate in evidentele ANOFM sunt pentru consilieri economisti in economie generala - 10 locuri de munca, directori economici si finisori de terasamente - cate 7 posturi, arhitecti de cladiri - 5 slujbe, infirmiere - 4, medici de medicina generala - 3 posturi, manageri de proiect si desenatori - cate doua locuri de munca.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Erste: România și toate țările din regiune intră în recesiune
Setari Cookie-uri