Presedintele Basescu le-a prezentat oamenilor de afaceri libanezi, in cadrul unei intalniri organizate la Camera de Comert din Beirut, oportunitatile de investitii si conditiile economice din Romania.

Seful statului a dorit sa faca o serie de precizari si despre acordul cu FMI care va fi parafat in curand.

"Vom lua un imprumut de 20 de miliarde de la CE si FMI. 13 miliarde de euro vor merge catre BNR pentru a consolida rezervele nationale si pentru stabilitatea monedei in raport cu celelalte valute. Alte 6 miliarde sunt pentru Guvern, in special pentru investitii. Numai in conditii exceptionale cele 6 miliarde pot fi folosite pentru alte tipuri de actiuni decat investitiile. Daca e nevoie, vom folosi acesti bani pentru pensiile si salariile mici in cazul in care criza se va agrava", a declarat presedintele Basescu, citat de NewsIn.

Presedintele Traian Basescu efectueaza miercuri si astazi intr-o vizita oficiala in Republica Libaneza, la invitatia omologului sau, presedintele Michel Sleiman, informeaza Administratia Prezidentiala.

In cadrul vizitei, presedintele Romaniei s-a intalnit cu seful statului libanez, cu presedintele Consiliului de Ministri si cu presedintele Parlamentului, informeaza un comunicat al Presedintiei. De asemenea, presedintele Traian Basescu a participat la deschiderea Forumului de afaceri romano-libanez si se va intalni cu reprezentantii comunitatii romane din Liban si cu cetateni libanezi absolventi ai unor institutii de invatamant superior din Romania, mai arata sursa citata.

Din delegatia oficiala mai fac parte Maria Basescu si Gheorghe Pogea, ministrul de Finante, care a semnat in numele statului roman un acord privind promovarea si protejarea reciproca a investitiilor.