Desi dupa 1 iulie documentele trebuiau depuse in lei noi, multe companii le-au depus in lei vechi, rezultand astfel sume de plata mult mai mari
Declaratiile fiscale completate de contribuabilii din Bucuresti in mod eronat, cu sume exprimate in moneda nedenominata, au dus la o crestere artificiala a obligatiilor de plata cu o valoare estimata la 6000 de miliarde de lei vechi, a declarat, ieri, directorul DGFP Bucuresti, Cristian Stoian, citat de Mediafax. "Le comunicam pe aceasta cale celor care au depus declaratii in lei vechi sa se prezinte la administratiile fiscale unde sunt arondati pentru a face regularizarea. Legea nu prevede nici o sanctiune, desi ar fi trebuit sa existe o perioada de prezentare benevola, dupa care sa fie penalizati", a afirmat Stoian.

Potrivit legii, de la 1 iulie, situatiile financiare intocmite de firme sunt exprimate in lei noi, care corespund valoric unor sume de 10.000 de ori mai mari in lei vechi. Regula se aplica fiecarei obligatii fiscale stabilite si neachitate pana la 30 iunie 2005 inclusiv. Potrivit directorului executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) - Bucuresti, in absenta regularizarii, Fiscul ar putea incepe executarea silita pe suma inscrisa in mod eronat de fiecare contribuabil, pentru ca declaratiile depuse pe proprie raspundere sunt considerate cu titlu executoriu. Stoian a adaugat ca o serie de firme au corectat deja declaratiile completate in moneda veche, astfel ca in prezent nu se stie cu exactitate care este diferenta intre valoarea reala a obligatiilor si cea rezultata din raportarea eronata. Fiscul a notificat unele companii cu privire la diferentele mari dintre situatiile aferente primului trimestru si cele depuse dupa 1 iulie 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri