Topul datornicilor la bugetul Primariei Bucuresti

Persoanele juridice inregistrau, pe 30 iunie, datorii la bugetul Primariei Municipiului Bucuresti de peste 133 de milioane de lei, aproape jumatate din suma, respectiv 65,3 milioane, fiind suma datorata de World Trade Center, conform datelor Directiei municipale de venituri.
In topul datornicilor se mai afla MP Petroleum Distributie, cu 37,87 milioane lei, Bucharest Financial Plaza, 9,75 milioane lei, McDonalds, 6,44 milioane lei, Romatsa, 5,35 milioane lei, si Agip Romania, 2,16 milioane lei, potrivit NewsIn.

Veniturile primariei provind din taxe, impozite, amenzi, contracte de asociere, contracte de concesiune, inchirieri spatii etc.

Potrivit bugetului primariei pe 2009, veniturile din impozitele colectate se ridica, anul acesta, la 3,035 miliarde lei, fata de 2,95 miliarde lei in 2008. In bugetul se prevede un deficit de 1,4 miliarde lei, cheltuielile sunt estimate la 5,3 miliarde lei, iar veniturile, la doar 3,9 miliarde lei. Veniturile totale sunt insa mai mari, cel putin pe hartie, decat cele de anul trecut, cand in vistieria Capitalei au intrat 3,25 T miliarde lei.

Anul trecut, bugetul Capitalei a fost suplimentat cu 1,4 miliarde din imprumuturi, iar anul acesta, cu 1,29 miliarde lei, suma trecuta la capitolul cheltuieli.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri