Ministerul Sanatatii da 0,5 mil. euro anual pentru fertilizare in vitro

Ministerul Sanatatii (MS) va derula, incepand cu anul viitor, un program national de sustinere a cuplurilor care recurg la fertilizarea in vitro. MS va suporta, in limita a 500.000 de euro anual, costurile procedurilor necesare pentru 250 de tinere cupluri infertile.
In program vor fi incluse, in principal, cupluri cu varsta cuprinsa intre 25 si 40 de ani, urmand ca, ulterior, membrii Comisiei de Obstetrica Ginecologie a MS sa stabileasca si alte criterii. Conform initiativei, Ministerul Sanatatii va sustine financiar prima procedura de fertilizare in vitro.

In cazul in care este nevoie ca aceasta sa fie repetata, urmatoarele costuri financiare vor fi suportate de cupluri. Bugetul noului program este estimat la aproximativ 500.000 de euro anual, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de MS.

"Am avut astazi o intalnire cu reprezentantii Comisiei de obstetrica-ginecologie a Ministerului Sanatatii si am decis ca este necesar ca de anul viitor programele nationale ale Ministerului Sanatatii sa cuprinda si o initiativa pentru a ajuta tinerele cupluri”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in MS.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri