Premierul Marcel Ciolacu a anunţat noi facilităţi de transport pentru studenţi şi elevi, menţionând că pentru prima dată va fi acordată reducere şi pentru cetăţenii români înscrişi la instituţii de învăţământ din străinătate, la forma de învăţământ cu frecvenţă.

"Adoptăm astăzi şi două proiecte de hotărâre de guvern prin care facilităţile de transport pentru studenţi cresc de la 50% la 90%. Acordăm pentru prima dată reducere şi pentru cetăţenii români înscrişi la instituţii de învăţământ din străinătate, la forma de învăţământ cu frecvenţă. Pentru elevi, doamna ministru a venit să simplificăm modalitatea prin care se acordă gratuitatea şi, de asemenea, extindem lista de beneficiari", a afirmat Ciolacu, citat de Agerpres.

Premierul a evidențiat și priorităţile legislative ale Guvernului pentru sesiunea actuală parlamentară, menţionând reforma sistemului de asistenţă socială, reducerea evaziunii fiscale, reorganizarea extinsă a administraţiei, o nouă legislaţie antidrog şi eliminarea "păcănelelor" din oraşe.

"Discutăm şi despre lista priorităţilor legislative ale Guvernului pentru actuala sesiune parlamentară. Iar aici, pe lângă reforma sistemului de asistenţă socială, vorbim despre măsurile de reducere a evaziunii fiscale şi despre cele privind reorganizarea extinsă a administraţiei. Este obligatoriu eficientizarea aparatului de lucru şi comasarea unor instituţii care sunt total anchilozate", a precizat Ciolacu, în debutul şedinţei Executivului.

El a spus că o altă urgenţă majoră este în privinţa legislaţiei privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri.

"Este evident nevoie de o nouă legislaţie antidrog care să răspundă eficient realităţii dure de astăzi şi să transpună normele şi bunele practici europene. Aştept acest proiect din partea colegilor la Ministerul de Interne, Justiţie şi Ministerul Sănătăţii. Ne trebuie o abordare diferită, să intervenim cu tărie şi hotărâre, să umblăm şi la cauză, nu doar la efect, să trecem la destructurarea reţelelor de traficanţi", a adăugat Marcel Ciolacu.

Potrivit premierului, o prioritate este şi legea de organizare şi exploatare a jocurilor de noroc.

Ciolacu a spus că în acest caz scopul foarte clar este eliminarea din oraşe a "păcănelelor".

"Legea a trecut deja de Senat, urmează dezbaterea la Camera Deputaţilor şi interesul nostru, nu numai al Guvernului, ci şi al românilor este să o adoptăm cât mai rapid", a adăugat Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri