„Nu dorim o testare în masă a tuturor elevilor pentru că lucrul ăsta nu este eficient și nu rezolvă în niciun fel problema consumului de droguri”, a declarat, miercuri, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o intervenție la Digi24. El susține că nu va fi stabilit un prag al necesarului de teste pentru un copil și că profesorii sunt cei care pot stabili când un elev trebuie testat.

„Eu și colegii de la Ministerul Sănătății nu dorim o testare în masă a tuturor elevilor pentru că lucrul ăsta nu are niciun fel de rost, nu este eficient și nu rezolvă în niciun fel problema consumului de droguri. Mai mult, creează premisele unei anumite discriminări sau stigmatizări copiilor sau adolescenților. E bine să știi dacă un copil, de exemplu, consumă droguri sau dacă a consumat droguri și starea lui de sănătate sau comportamentul în școală sunt afectate de acest consum.

Atunci trebuie să existe posibilitatea unei testări. Testarea se poate face cu teste din urină, e cel mai simplu, iar dacă un astfel de test este pozitiv, atunci sigur că trebuie și o confirmare a acelui test printr-un test de sânge. Testul rapid nu trebuie făcut neapărat de personal medical, trebuie făcut de un personal care este instruit.

Nu trebuie testați periodic, nu se face chestiunea asta. Nu discutăm despre un număr, poate pentru un anumit adolescent sunt necesare mai multe testări, iar pentru alții mai puține sau deloc”, precizează Rafila.

Citește materialul integral pe Digi24.ro.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri