Peste 360 de propuneri de proiecte au fost depuse, in cadrul primului apel de propuneri, pentru Programul Operational Comun ENPI Romania-Ucraina-Republica Moldova de la potentiali beneficiari din cele trei state, a anuntat Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL).

Apelul s-a desfasurat in perioada 1 iulie – 28 septembrie pentru Prioritatea 3 (Promovarea activitatilor people to people) si in perioada 1 iulie – 28 octombrie pentru prioritatile 1 si 2 (“Catre o economie mai competitiva a zonei de frontiera” si “Mediu si pregatirea pentru situatii de urgenta”).

Potrivit MDRL, dintre proiectele depuse, 156 vizeaza activitati care pot primi finantare prin Prioritatea 3. Pentru prioritatile 1 si 2, pana la data de 29 octombrie 2009, s-au primit 204 proiecte, insa se asteapta in continuare proiectele care au fost trimise prin posta, anunta NewsIn.

Valoarea totala alocata acestui apel a fost de 30 de milioane de euro pentru primele doua prioritati si de 5 milioane de euro pentru Prioritatea 3 iar suma care poate fi solicitata variaza intre 100.000 si 3.000.000 de euro pentru Prioritatile 1 si 2 si intre 30.000 si 150.000 de euro pentru Prioritatea 3.

Ministerul Dezvoltarii mai arata ca primele contracte vor fi semnate in trimestru intai al anului 2010.
Obiectivul general al programului Ro-UA-MD este acela de a imbunatati situatia economica, sociala si cea a mediului inconjurator in aria programului, in contextul unor granite sigure, prin intensificarea contactelor dintre partenerii de pe fiecare parte a granitei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si