„Am discutat despre buget, ministrul ne-a explicat ca este un buget mic, de criza, insa nu putem fi de acord sa primim doar atat. Suntem intr-o situatie grava pentru ca agricultura Romaniei este decapitalizata, piata este neloiala, realizam importuri mari de produse agroalimentare si ne confruntam si cu evaziune fiscala mare. Avem nevoie de 36 miliarde de lei pentru a ajuta acest sector”, a spus presedintele Federatiei Agrostar, Niculae Stefan, dupa intalnirea cu ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Mihail Dumitru, potrivit NewsIn.

Astfel, presedintele Agrostar a declarat ca membrii Federatiei vor organiza o serie de proteste prin care vor solicita majorarea bugetului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale la 4% din PIB. El a adaugat ca o decizie privind calendarul de proteste va fi luat saptamana viitoare.

„Marti vom discuta calendarul de proteste, nu stim inca cand si cum vom protesta, dar sigur vom iesi in strada pentru ca nu putem accepta acest buget”, a conchis presedintele Agrostar.