Ministrul de finante, Sebastian Vladescu, va semna joi, din partea Romaniei, acordul de garantie de stat pentru imprumutul de 400 milioane euro acordat companiei Ford Romania de catre Banca Europeana de Investitii, a anuntat Ministerul Finantelor Publice (MFP).


Din partea BEI, acordul de garantie va fi semnat de vicepresedintele institutiei financiare europene, Matthias Kollatz Ahnen, anunta NewsIn.

BEI si Ford Romania au semnat imprumutul de 400 milioane euro pentru proiectul de investitii care se va implementa la fabrica de automobile Craiova.

Pe 29 decembrie, premierul Emil Boc a anuntat ca Guvernul va ratifica memorandumul privind acordarea de garantii de stat companiei Ford, pentru ca firma americana sa-si poata desfasura proiectele.

El a amintit ca Executivul a decis sa acorde producatorului de automobile o garantie de stat in valoare de 320 de milioane de euro, reprezentand 80% din valoarea imprumutului pe care compania Ford il va contracta de la Banca Europeana pentru Investitii (BEI).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri