Angajatorii vor fi obligati sa mentina in functie aceasta categorie de salariati cel putin 12 luni. Nu pot beneficia de prevederile OUG persoanele care au avut contracte de munca cu firma respectiva in ultimele sase luni, potrivit NewsIn.

Potrivit ministrului Muncii, Mihai Seitan (foto), prin aceasta masura isi pot gasi loc de munca maximum 50.000 de someri, iar economiile estimate la bugetul de somaj vor fi de 235 de milioane de lei. Pe de alta parte, prin scutirea de la plata contributiilor, incasarile la bugetele de asigurari sociale se vor diminua cu aproximativ 183 de milioane de lei.

Angajatorii vor fi scutiti de plata contributiilor la bugetele de pensii, de asigurari de somaj, sanatate, de accidente de munca si boli profesionale si de contributiile la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale.

"In perioada pentru care nu se platesc aceste contributii, deci in cele sase luni, persoana beneficiaza de stagiul de cotizare pentru pensii. Cu alte cuvinte, pensia ramâne element de continuitate", a precizat Seitan.