Mediul de afaceri ar trebui sa puna mai multa presiune asupra Guvernului pentru reducerea termenelor de plata la achizitiile de bunuri, a declarat avocatul Gabriel Biris (foto), partener in cadrul firmei Biris-Goran.

Biris a sustinut in cadrul semninarului "Forumul international al directorilor financiari si economistilor sefi" ca statul accentueaza criza prin termene de plata nerealiste.

"Cum poti sa iti desfasori activitatea daca facturile iti sunt achitate tarziu, chiar la 9 luni, cum se intampla in sectorul farmaceutic. Extinderea termenelor de plata decisa anul trecut pune o mare povara asupra companiilor. Stiti cum este in cazul Poloniei, care nu a fost afectata de criza? Termenul de plata la ei este de 9-15 zile", a punctat Biris.

Avocatul a sugerat oamenilor de afaceri sa insiste asupra diminuarii termenelor de plata, pe care le considera "un amplificator de criza".

La randul sau, directorul financiar al Fildas, Vlad Tigoiu, a precizat ca gestionarea capitalului de lucru si a cash-flow-ului reprezinta cele mai mari provocari pe timp de criza, iar termenele lungi de plata pot genera dificultati majore in relatia cu bancile si furnizorii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Catena a deschis trei farmacii noi toamna aceasta