Astfel, in 2008, 14% din grupurile de intreprinderi identificate in Romania erau rezidente, iar 94% dintre acestea aveau 2 sau 3 intreprinderi.

Datele Institutului National de Statistica (INS) arata ca, in 2008, cel mai mare procent de grupuri de intreprinderi au fost identificate in sectiunea comert cu ridicata si cu amanuntul, repararea autovehiculelor si motocicletelor (31%), sectiunea industria prelucratoare (19%), sectiunea activitati profesionale, stiintifice si tehnice (10%) si sectiunea constructii (9%).

In functie de ponderea numarului de salariati, pe primul loc se aflau in 2008 subgrupurile de intreprinderi controlate de persoane juridice sau persoane fizice situate in Germania (15%), pe locul doi cele controlate din Italia (12%), in timp ce 10% din subgrupurile de intreprinderi erau controlate din Franta.

Subgrupurile de intreprinderi controlate din Germania predominau in 2008 in industria prelucratoare (7%) si in sectiunea comert cu ridicata si cu amanuntul, repararea autovehiculelor si motocicletelor (4%). Subgrupurile de intreprinderi controlate din Italia dominau in industria prelucratoare (8%), celelalte sectiuni inregistrand valori subunitare.

In ceea ce priveste subgrupurile de intreprinderi controlate din Franta, 4% erau in industria prelucratoare, 2% in comertul cu ridicata si cu amanuntul, repararea autovehiculelor si motocicletelor si 1% in sectiunea intermedieri financiare si asigurari.

Potrivit Institutului National de Statistica, din punct de vedere al numarului de subgrupuri de intreprinderi, sectiunea comert cu ridicata si cu amanuntul, repararea autovehiculelor si motocicletelor este dominata de subgrupuri de intreprinderi controlate de persoane fizice straine, care au o pondere scazuta din punct de vedere al numarului de salariati.